Тотнъм започна успешно участието си в груповата фаза на Лига Европа, след като в първия си мач не срещна никакви проблеми и победи с 3:0 Тромсьо на своя „Уайт Харт Лейн“.

Резултатът в Лондон бе открит в 21-а минута, когато Джърмейн Дефоу се възползва от пас на Ерик Ламела и вкара във вратата на норвежкия тим за 1:0.

8 минути по-късно отново Дефоу уби интригата в двубоя с втория си гол. След отлична комбинация на домакините Люис Холтби изведе в добра позиция нападателя, който без проблеми вкара покрай вратаря Маркус Салман за 2:0.

В 86-а минута влезлият като резерва Кристиан Ериксен оформи крайното 3:0 с прекрасно изпълнен удар извън наказателното поле.

Вижте най-интересното от мача ТУК!

В другия мач от групата Шериф Тираспол и Анжи Махачкала завършиха при нулево равенство.

За молдовския гранд през второто полувреме игра българският нападател Исмаил Иса. Бившият футболист на Левски и Литекс започна мача на резервната скамейка, но влезе в игра на почивката на мястото на Жулиам.

В последните 20 минути Иса бе един от най-активните на терена. В 89-а минута българинът имаше добра голова възможност, но ударът му бе блокиран. Гол така и не падна и двата отбора поделиха по една точка.

Така Тотнъм оглави класирането с 3 точки, Шериф и Анжи имат по 1, а Тромсьо е без точков актив. В следващите мачове Тромсьо посреща Шериф, а Анжи е домакин на Тотнъм.