До странна ситуация може да доведе широко обсъждания и все още предполагаем трансфер на Фернандо Торес в Интер. Както се разбра, „нерадзурите“ няма да могат да поемат пълният размер от сегашната заплата на испанския национал, който прибира по 175 хиляди паунда на седмица.

30-годишният футболист също не е много доволен от ситуацията, поради което е поискал финансова компенсация от настоящия си тим. Предполага се, че това ще коства около 10 милиона паунда на „сините“.

Мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо е информирал испанеца, че той вече няма бъдеще на „Стамфорд Бридж“, особено след бледото му представяне срещу Пари Сен Жермен в сряда вечер. Неведнъж от началото на сезона Специалния се усъмнява в качествата на своите нападатели, като вече обеща на феновете, че през лятото ще намери по-резултатни такива.

Торес обаче категорично отказва да намали възнаграждението си, за да подпише с нов отбор. Бившият ас на Ливърпул, за който лондончани платиха рекордните 50 милиона паунда през януари 2011 година, все още има 2 години по договора си.

Упорството на нападателя е вбесило до краен предел Моуриньо, който вече разкара един испанец от Челси в лицето на Хуан Мата. Счита се, че тъкмо това решение на наставника не е било посрещнато много добре от Торес, който е бил добър приятел с юношата на Реал Мадрид.

Освен всичко друго семейството на нападателя е много доволно от живота в английската столица и това е още една причина, поради която Ел Ниньо не желае да се мести. Единственият начин някой да го разубеди е като му бъде платена финансова компенсация.