Играчът на Ливърпул Фернандо Торес разкри, че си поставил за цел да се превърне в най-добрия нападател в историята на „червените”, макар че признава, че все още е далеч от постигането на целта си.

Испанецът сподели още, че се надява, да успее да изпревари Дидие Дрогба в борбата за спечелването на Златната обувка в Премиършип.

Лятното попълнение, което дойде на „Анфийлд” от Атлетико Мадрид срещу 20 милиона паунда, се разписа на два пъти за своя тим при разгромната победа над Дарби Каунти с 6:0.

„Много съм доволен от работата си в Ливърпул до момента. Но предупреждавам запалянковците, че досега са видели само 60% от възможностите ми. Да се превърна в топ-реализатор на Висшата лига няма да е лесно, но в първите няколко седмици успях да покажа, че Дрогба ще трябва много да се потруди, ако иска да спечели приза за втора година подред”, каза нападателят.

„В събота разбрах, какво означава да бъдеш герой на „Анфийлд”. Хората се радваха на моите голове. Това бе страхотно изживяване за мен. Не съм обсебен от идеята за броя голове, които ще отбележа през този сезон, все още съм никой в Ливърпул. Все пак, искам да се превърна в най-големия нападател в историята на „червените” и се надявам, че с усилена работа ще успея да го постигна”, завърши Торес.