Нападателят на Атлетико Мадрид Фернандо Торес иска договор за шест години на стойност 31.2 милиона паунда, за да се присъедини към Ливърпул, разкрива „Сън”.

23-годишната звезда на „дюшекчиите” все още не е разговарял с мениджъра на „червените” Рафаел Бенитес, за да му съобщи, че иска заплата от 100000 паунда на седмица.

Заедно с трансферната сума, искана от Атлетико, цената, която Ливърпул ще трябва да плати за Торес възлиза на впечатляващите 57.9 милиона паунда.

Освен останалото, от Мадрид искат Ливърпул да поеме и дела на Торес по трансфера който е 2.7 милиона паунда.

Ако английският клуб се съгласи на условията, това означава, че Торес ще остане само зад капитана Стивън Джерард по заплащане в тима от „Анфийлд”. Джерард взима по 120000 на седмица.

Бенитес обаче няма много време да реши дали да се поддаде на неприемливите условия, тъй като и Интер се включи в битката за подписа на Торес.

Италианският шампион вече е отправил оферта от 27 милиона паунда към Атлетико, която е приета от испанския клуб.

И въпреки че Торес предпочита да заиграе в Ливърпул, офертата на Интер е добре дошла, за да могат агентите му да изнудват до последно англичаните.

При всички случаи, сделка ще има чак след 7 юли, тъй като тогава Фернандо Торес се завръща от лятната си ваканция и ще каже къде ще играе през следващия сезон.