Мениджърът на Стоук Сити Тони Пюлис заяви, че Гарет Бейл и Кристиано Роналдо биха паснали идеално на стила, който той налага в отбора.

В момента „грънчарите“ се намират само на 3 точки над 18-ия Уигън Атлетик, след като в последните си 11 мача записаха едва 1 победа. В събота те паднаха с 1:3 от Астън Вила, а негативното им представяне поизтупа от прахта критиките към футбола, който се практикува на „Британия Стейдиъм“.

„Много хора имат мнение за стила ми и, да, обичам да движим топката бързо“, каза Пюлис. „Предпочитам да играем по ширина, а крилата ни да са играчи с бързина. Искам да даваме топката на футболисти, които могат да развълнуват публиката.“

„Искам да окуража крилата си да пробиват и да центрират, а пък нападателите да оползотворяват тези шансове. Но всичко опира до въпроса кого можеш да доведеш. Ако имах чекова книжка без ограничения, бих взел Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, те биха паснали идеално на стила ми. Ние обаче сме Стоук Сити и работим с бюджет, който е по силите ни“, завърши Пюлис.