Легендарният бивш капитан на Арсенал Тони Адамс заяви, че не би се учудил, ако мениджърът на тима Арсен Венгер напусне отбора. Изказването на рекордьора по изиграни мачове с фланелката на „топчиите” идва скоро след като клуба бе напуснат от вицепрезидента Дейвид Дийн, чиито усилия в последните години изградиха Арсенал в настоящия му вид.

Арсен очевидно бе дълбоко разочарован от оттеглянето на Дейвид Дийн” – каза Адамс - „Те са много добри приятели и винаги са работили заедно.”

Според Тони Адамс Венгер има достатъчен потенциал, да се занимава с нещо различно от футбола. Бившият капитан Адамс твърди, че французинът би се реализирал успешно дори на политическата сцена.

„Познавайки Арсен, дали би си тръгнал от футбола? Да, абсолютно. Аз мога да си го представя в напълно различна обстановка. Той има редица други интереси в неговия живот, включително и политиката. Голям приятел е с Тони Блеър и не би ме учудило, ако някой ден той тази кариера. Той е духовно извисен. Аз помня как той винаги приказваше за Африка и децата в Африка, така че доста лесно би навлязъл в политиката. Може би ще се върне в неговата Франция, където той може да прави нещо различно, защото той е повече от футболен мениджър.”