Единият от собствениците на Ливърпул Том Хикс няма да налива пари в италианския Рома. Вчера се появиха информации, че американецът е готов да придобие контролния пакет акции в италианския клуб, но по-късно тези спекулации бяха опровергани и от двете страни.

„Няма никаква истина в слуховете, че г-н Хикс възнамерява да инвестира във футболен клуб Рома”, заяви говорителят на крупния бизнесмен. Според някои източници на Апенините, Хикс е имал среща с президента на „римските вълци” Франко Сенси.

От ръководството на „Италпетроли”, компанията която притежава контролния пакет акции в Рома, обявиха че не са получавали каквито и да е било оферти.

„До този момент "Италпетроли" не са получавали, директно или индиректно, никакви предложения от подобен инвеститор, с цел придобиване на акциите собственост на компанията”, се казва в специалното изявление на организацията.

Хикс и партньорът му Джордж Джилет, с който притежават английския Ливърпул се намират в сериозен конфликт относно новия стадион на „мърсисайдци”, чийто строеж трябва да започне в следващите няколко месеца.