Кризата в Ливърпул се задълбочава с всеки изминал ден. Днес съсобственикът на тима, американецът Том Хикс открито нападна мениджъра Рафаел Бенитес, като заяви, че испанецът трябва да престане да говори за зимния трансферен прозорец и да се „концентрира върху предстоящите срещи” в английското първенство и Шампионската лига.

Наскоро Бенитес отново проплака за нови попълнения през зимата, въпреки похарчените близо 50 млн. паунда за нови футболисти преди началото на сезона. Въпреки крупните покупки през лятото, след 12 кръга във Висшата лига Ливърпул изостава на 6 точки лидера Арсенал и заема петата позиция във временното класиране.

„След финала на Шампионската лига в Атина, Рафа отправи някои искания към нас и ние отговорихме на тези искания през лятото. Купихме няколко добри футболисти и похарчихме пари, които никога преди не са били харчени в този клуб. Предстоят ни няколко решаващи срещи в Премиер лийг и Шампионската лига. Искаме да видим дали можем да спечелим тези мачове в футболистите които имаме”, коментира Хикс.

„Казахме на Бенитес да се концентрира върху предстоящите двубои и нищо друго. Предполагам, че това не му харесва, но в момента трябва да сме фокусирани върху това, което става на терена. Джордж и аз ще бъдем в Ливърпул по средата на декември и тогава ще говорим за други неща. Рафа наистина трябва да престане да говори за нови играчи и да продължи да тренира футболистите, които имаме”, каза още американският бизнесмен.

Вчера Бенитес даде редовната си пресконференция преди двубоя срещу Нюкасъл утре и изненадващо за всички, не отхвърли възможността да поеме националния тим на Англия, който в момента е без селекционер. Няколко часа след това, американските собственици на „червените” излязоха със специална декларация.