Бившата надежда на Манчестър Юнайтед Рони Уолуърк бе арестуван от местната полиция, като част от разследване на сериозна организирана престъпност в северозападната част на Острова.

33-годишният екс-играч на “червените дяволи” е бил разпитан по подозрение в кражба на моторни превозни средства, които след това са използвани за извършването на други престъпления в региона.

Уолуърк е бил задържан, след като е кацнал с полет на летището в Манчестър, информира Manchester Evening News.

Арестът е бил извършен от членове на “Титан” - специализирана група от полицаи от шест отряда в северозападния регион. Групата е създадена специално за борба с организираната престъпност.

Бившият футболист на Юнайтед е пуснат под гаранция до другата седмица, когато може да бъдат повдигнати обвинения.

Рони Уолуърк е бивш младежки национал на Англия. Отива в Юнайтед като юноша през 1993 година. Постепенно се издига и минава през всички формации на тима, а през 1995 година помага на юношите на “червените дяволи” да спечелят ФА Къп. През 1996 година е обявен за най-добрия млад играч на тима. Година по-късно прави и своя дебют за мъжете. Той обаче не успява да запази формата си и бива даван под наем на различни отбори.

При един от престоите си - в белгийския Антверп, той бе изхвърлен от футбола до живот, а наказанието дойде, след като нападна съдия. По-късно, санкцията бе намалена на година.

Кариерата му продължава в редица английски нискодивизионни отбори. През 2006 година, като играч на Барнзли, той бе намушкан няколко пъти с нож при любовна свада. Нападателят му извършил престъплението от ревност, след като видял бившата си приятелка с него. След животоспасяваща операция бившият футболист оживява.