Мениджърът на Тотнъм Тим Шърууд поиска същия кредит на доверие от своите шефове като този, който ръководството на Ливърпул даде на неговия колега Брендън Роджърс.

„Шпорите“ навлизат в най-тежкия етап от програмата си, като през март ще играят срещу Челси, Ливърпул и Арсенал. Макар че тимът се справя добре с англичанина начело, вече се говори, че той няма да получи шанс да направи пълен сезон с лондончани, които се облизват за специалисти като Луис ван Гаал и Франк де Бур.

Затова Шърууд направи паралел със стореното от Роджърс от „Анфийлд“, който макар и да завърши 7-и през миналия сезон, през настоящия води битка за лидерските позиции във Висшата лига.

„Ливърпул е добър пример. Те дадоха време на Брендън. Миналата година бяха седми, а вижте къде се намират сега“, каза Шърууд.

„Отборът им сега играе футбол по начина, по който той искаше. За целта обаче трябваше да направят крачка назад. Говорим за Ливърпул – клуб, който е печелил Шампионската лига и много други титли.“

„Тотнъм ще трябва да реши дали иска да продължи напред – дали да изгради нещо или не. Така или иначе това ще намали напрежението върху човека, който отговаря за всичко. В Тотнъм не можеш да загубиш шест поредни мача, това не е допустимо. Ливърпул миналата година допусна доста загуби, дори като домакин, но никой не сочеше никого с пръст. Вижте отплатата им сега“, допълни Шърууд.