Вратарят на Нюкасъл Тим Крул ще пропусне остатъка от сезона, след като стана ясно, че е извадил рамото си в днешния мач срещу Съндърланд.

Холансдкият национал напусна принудително в 55-ата минута, след като спаси пряк свободен удар на Адам Джонсън, но се приземи тежко върху дясната си ръка. Това е втора подобна контузия в кариерата на Крул, който претърпя идентичен инцидент през 2008 година, когато бе преотстъпен във Фолкърк.

„Контузията на Тим и голът ни, който не беше признат заради засада, бяха двата ключови момента“, каза мениджърът на „свраките“ Алън Пардю. „Заради травмата загубих една от смените си, с които можех да променя нещо. Тези моменти дадоха шанс на Съндърланд да спечелят.“

„Не се чувствам добре. Днес беше тежък ден. Те изглеждаха като отбор, който ни е разучавал цяла седмица и се е готвил специално в тренировките. Ние бяхме уморени и психически, и физически, а усещането като цяло бе, че се борим с топката. В 60-ата минута (при отменения гол на Сисе – б.р.) можехме да се вдигнем, но реферът или асистентът ни отказаха. Страхотен ден за Съндърланд и ужасен за нас“, завърши Пардю.