Вратарят на Евертън Тим Хауърд нарече мениджъра на тима Роберто Мартинес „гений“ и сподели, че вярва, че испанецът някой ден ще спечели наградата на ФИФА за треньор на годината. Хауръд смята, че е въпрос на време Мартинес да получи признание за работата си.

„Видях списъка с номинираните и си казах: „Един ден неговото име ще бъде тук“. Той е феноменален. Буквално е тактически гении и е брилянтен в работата си“, коментира Тим Хауърд пред Goal.

Сред номинираните пък е националният селекционер на САЩ Юрген Клинсман, а 35-годишният вратар заяви по този повод: „ние мислим, че той е невероятен треньор. Късметлии сме, че го имаме в отбора. Много рядко се вижда треньор с такова присъствие във футбола. Очакваме нови четири години с него и би било страхотно. Щастлив съм да видя името му сред номинираните. Това е признание и за работата, която ние играчите вършим на терена“, добави Хауърд.

Колкото до представянето на Евертън и участието в Лига Европа, американецът сподели: „Чудесно е. Всеки отбор се бори за международната сцена през сезона, но малко успяват. Феновете са доволни. Те обичат да пътуват. Ние като играчи оценяваме, че играем на високо ниво в Европа. Имаме повече мачове и получаваме повече енергия от публиката и срещата с различни състави. Наистина е удоволствие за нас.“

Тим Хауърд бе категоричен още, че в Евертън не подценяват евротурнирите. „Без съмнение, това е приоритет. Идеята, когато се класирахме беше да се привлекат още класни играчи, за да има ротация в състава и да не се натрупва умора.“