Нападателят на Барселона Тиери Анри отправи предупреждение към бившата си съпруга Клер – „Долу ръцете от парите ми”. Французинът определи като „нереални” сумите, които се спрягат по медиите за 10 милиона паунда, които той трябва да плати след раздялата. Тиери и Клер явно ще водят дълга и мъчителна битка за състоянието на футболиста, коментират медиите в Англия.

27-годишната бивша моделка, и майка на двегодишната дъщеря на Анри Теа, иска сериозна компенсация, след като хвана в крачка Тиери миналата година. Двамата се разведоха по бързата процедура през септември, като Клер обеща, че ще „изцеди” добре платения спортист. Бракът им продължи едва четири години.

Лондончанката иска 10 милиона паунда, но от своя страна Анри побърза да обяви, че успехите му са постигнати преди да я срещне през 2001 година, и тя не е повлияла на решенията му в професионален план. Мултимилионният му трансфер в Барселона пък стана факт след раздялата им, и затова той твърде, че и оттам не й се полага нищо.

Анри има сериозни приходи и от рекламите, в които участва, като тези на Reebok, Primgles и McDonald’s. Последните два договора обаче също са сключени след развода.

Тиери Анри не иска да даде на Клер дори имението, в което двамата живяха до миналата година в Хампстед, защото той го е закупил преди сватбата през 2003 година.

Битката в съда обещава доста жестокости, като Анри си е наел адвокатите, които разведоха Принцеса Даяна с Принц Чарлс, докато Клер ще разчита на адвокатката, която донесе на Хедър Милс рекордна сума от развода й с Пол МакКартни.

Източник от правните среди разкрива: „Тиери направи оферта на Клер, която тя отхвърли. Неговите адвокати вече се готвят за битка и предупреждават, че тя ще е доста кървава. Но това е смехотворно. Те искат да изкарат, че Тиери едва се изхранва. Опитват се дори да обясняват как нейният стил на живот щеше да се влоши, ако той се бе отказал от футбола. Това е типичен случай – моето си е мое. Но тя все пак е майка на детето му.”