Тиери Анри затяга охраната около семейното имение в Северен Лондон, забеляза „Мирър”. Причина за това са страховете на нападателя за сигурността на тригодишната му дъщеричка Теа, която потенциална цел на похитители.

Полицията вече издирва двама съмнителни мъже, които са обикаляли около дома на Анри в петък. Те са заподозрени, че следят бившата жена на футболиста Клер Мери и малката Теа, които живеят в къщата за 6 милиона паунда. Когато бодигардовете на фамилията се приближили към въпросните двама мъже, те избягали с червено БМВ, което накарало телохранителите да сигнализират полицията.

Въпросната случка се разиграва близо година, след като Тиери Анри бе предупреден от властите, че източноевропейска банда готви похищение на Теа с намерение да иска огромен откуп. Анри печели по 130000 паунда на седмица в Барселона и има около 25 милиона паунда в банковата си сметка.

Близки до семейството твърдят, че именно първоначалните сигнали за опасност са предизвикали стрес между Тиери и Клер и това е една от причините за ужасния им развод.

„Инцидентът допълнително усложнява нещата, особено за Тиери, който сега живее в Испания. И двамата са уплашени и много се страхуват за сигурността на Теа. Те искат само тя да е защитена – Теа е всичко за тях,” казва приятел. „Те вече поискаха допълнителна охрана и всички са много внимателни.”

Охранителната фирма извършила проверка на двамата мъже и червеното БМВ и се оказало, че те не са случайни. „Човекът, на когото принадлежи БМВ-то има криминално досие и според полицията е много опасен,” казва източник от фирмата. Властите провеждат собствено разследване.