Легендата на Арсенал Тиери Анри може да напусне за трети път клуба в своята кариера след конфликт с Арсен Венгер, пише Mirror.

Бившият нападател работи като треньор в школата на лондончани, като в същото време е и футболен коментатор и анализатор за Sky Sports.

През изминалия сезон Тиери Анри критикуваше Оливие Жиру, като обяви, че Арсенал няма да може да спечели титлата, визирайки представянето на основния нападател на клуба. Преди това Анри отново беше критикувал тима, което разгневило френския специалист. По време на UEFA EURO 2016 също прокрадна идеята, че футболистът не е благонадежден.

Арсен Венгер се притеснява, че човекът, който работи в клуба ще продължи да критикува отбора и през следващия сезон в своите телевизионни изяви.

В същото време 38-годишният Тиери Анри се надява да продължи работата си в Арсенал, където изгради своята репутация. Според мнозина именно той ще наследи Арсен Венгер, когато той се пенсионира.

Тиери Анри, който не получава заплащане от Арсенал в момента, работи по получаването на своя Про лиценз, но може да се наложи да си намери нов клуб, за да завърши курса.