Вратарят на Челси Тибо Куртоа не се съмнява, че съотборникът му Миши Батшуай ще постигне голям успех при „сините“.

22-годишният нападател премина на „Стамфорд Бридж“ само преди няколко седмици с трансфер от Олимпик Марсилия.

Куртоа вярва, че Батшуай притежава всичко необходимо, за да се превърне във водещия нападател на Антонио Конте.

„Миши е много силен нападател, бърз, притежава много добра техника. Той умее много добре да задържа топката и лесно да вкарва с всеки един от двата си крака“, коментира Куртоа.

„Той е също така добър във въздуха. Не казвам, че това е неговата най-силна страна в играта, но е достатъчно силен и в този сегмент. Вярвам, че той ще се докаже в Премиършип“, добави вратарят.

„Миши ще се нуждае от време, за да се адаптира към скоростта, с която се играе в Премиършип, защото мисля, че във Висшата лига се играе по-бързо в сравнение с Лига 1. Аз си мисля, че той ще се адаптира бързо. Той работи много здраво и се надявам, че ще има добър сезон с нас“, каза още Тибо Куртоа.

През миналия сезон Батшуай вкара 23 гола в 50 мача във всички надпревари с екипа на Олимпик Марсилия. Той също така отбеляза и един гол в двата мача, в които взе участие на Европейското първенство във Франция. Миши се разписа в двубоя на Белгия срещу Унгария.

Той е първото ново попълнение за Челси в ерата на Антонио Конте, като премина на „Стамфорд Бридж“ за сумата от 33 милиона паунда и подписа петгодишен договор.