Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо няма точно уточнение в последните месеци за халфовете Тиаго Алкантара и Стефан Байчетич. Причината за това е, че двамата ще продължат да липсват от селекцията на „червените“, като дори Тиаго със сигурност е аут до края на годината.

„Стефан Байчетич има голямо качество, потенциал и всичко, което ти е нужно. Уникален футболист е, но тялото му все още не е готово“, каза за Байчетич германският наставник.

„Наясно сме колко може да ни помогне. Тренира и се труди, но сега гради фитнес нивото си. Нужно е просто да изчакаме докога ще се възстановява напълно“.

Клоп говори и за Тиаго Алкантара, който не е играл за Ливърпул от месец април и се възстановява от проблем в бедрената кост.

„С Тиаго е малко по-различно. Очакваме го да се върне навярно в началото на новата година. Сега е ноември, което значи нови четири седмици. Казвам, че това е реалистично и нямам търпение да се върне. Потенциалът му е изключителен. Разбирам питанията за него, но не може всяка седмица да говорим за това, тъй като сега нищо не се променя“, коментира още той.