Едно от първите решения на Дейвид Мойс начело на Манчестър Юнайтед ще бъде дали да продаде Уейн Рууни на Челси. Според The Telegraph, „сините“ от Лондон ще предложат 20 милиона паунда за нападателя на един от основните си съперници във Висшата лига. Самият Рууни също би предпочел именно офертата на Челси, пред останалите, които има, тъй като от години е почитател на работата на завърналия се на „Стамфорд бридж“ Жозе Моуриньо.

Юнайтед нямаше намерение да продава английския национал на друг клуб от Острова, но солидната сума, готвена от Челси, със сигурност ще накара шефовете на „Олд Трафърд“ да се замислят по въпроса.

Днес предстои среща между Мойс и Рууни, след която ще има повече яснота за бъдещето на футболиста.

Уейн Рууни не е изразил досега ясно и публично желанието си да остане в Юнайтед, но няма намерение да пуска молба за трансфер, тъй като това би означавало да загуби бонусите към настоящия си договор. Той има още две години от контракта си, според който получава седмична заплата от 250 000 паунда.

На 10 юли Манчестър Юн заминава на турне в Азия и Австралия, и би трябвало преди това да бъде решен въпросът с това, дали Рууни ще остане част от тима, или напуска.