Английският таблоид The Sun публикува обширен коментар за случващото се с бившия наставник на Челси Жозе Моуриньо начело на Реал Мадрид. Според анализатора на изданието, въпреки че е лидер в Испания, отборът на Реал е раздиран от вътрешни противоречия, и дори да спечели титлата, Моуриньо ще бъде сменен. Дори се твърди, че особено при титла, тогава със сигурност ще има промяна, тъй като Жозе ще може да си тръгне с вдигната глава, а президентът Флорентино Перес ще оправдае назначението му.

„Конфликтът на Жозе Моуриньо е срещу един непобедим звяр – най-големите звезди на отбора,“ пише The Sun. “Взаимоотношенията му с някои играчи в съблекалнята могат да се опишат като разклатени.”

„Вместо да бъде хвален като човекът, който е на път да спре доминацията на Барселона в Примера дивисион, Моуриньо непрекъснато е хулен, че превръща всяко Ел Класико във война,“ допълват англичаните.

Припомня се, че Реал има опит с уволнението на шампионски треньори – Висенте Дел Боске през 2003-та, Фабио Капело през 2007-ма и Бернд Шустер в средата на 2008-ма.

На Реал му предстоят и президентски избори през 2013-та, и Моуриньо може да падне в кампанията на Перес, добавят още анализаторите на The Sun, които за пореден път прогнозират завръщането на португалския специалист на Острова, ако има вакантна позиция в голям клуб, като за него.