Новият спортен директор на Челси е бившият национален селекционер на Израел Авраам Грант, информира The Independent. Според изданието, което се позовава на източници близки до клуба, Грант е подписал двугодишен договор. Официално той ще бъде представен на медиите на 1 юли.

Още преди време британският таблиод Сън написа за евентуалното ново попълнение в ръководството на Челси, което е в следствие на отслабените позиции на Моуриньо и компромисите, които той е бил длъжен да направи.

Според The Independent, Грант ще иам широки пълномощия в клуба. Той ще може да се намесва в треньорската работа, освен това ще има думата и при привличането на нови играчи в отбора.

Моуриньо няма намерение да напуска тима, въпреки широко дебатираните в медиите лоши взаимоотношения между него и собственика на клуба Роман Абрамович. Руският бизнесмен е предложил на старши треньора Грант за спортен директор още през януари, но назначаването му е било отложено за края на сезона в Англия.

Според изданието, още по-интересно ще е сега да се наблюдава как Жозе Моуриньо ще се впише в новата клубна структура.

Поканата към 51-годишния специалист е един от етапите по значителното съкращаване на правомощията на португалеца, който се е съгласил на промените в името на отбора.

Според слуховете, които съпровождат Авраам Грант, той е вежлив и обаятелен човек. Новият спортен директор на Челси е бил представен на Роман Абрамович преди три години, по времето когато е бил треньор на националния отбор на Израел.