Изключително тежък удар претърпяха амбициите на Евертън за добро представяне през сезона. Един от най-добрите играчи на "карамелите" Лейтън Бейнс получи изключително тежка травма и едва ли ще играе скоро.

Английският национал се контузи точно преди началото на мача с Уотфорд на старта на Висшата лига снощи. При това травмата е в глезена, който наскоро беше опериран и от която травма левият защитник едва се беше възстановил.

Първоначалните прогнози са за скъсани кръстни връзки в глезена. Тази травма би извадила Лейтън Бейнс от терените за около девет месеца. Това би означавало, че няма да играе повече този сезон.

"Все още не знаем колко време ще отсъства Лейтън, но положението е трагично. Всичко беше перфектно с него. Той работеше по специално изготвена програма и тренираше усилено по време на предсезонната подготовка."

"Изглеждаше свеж, силен и наистина мотивиран. В една от тренировките обаче блокира удар с глезена си и топката го удари точно в мястото, което беше оперирано", сподели мениджърът Роберто Мартинес.