Карлос Тевес ще дебютира за новия си отбор Манчестър Юнайтед следващата сряда, в контрола срещу Дънфърмлин. Трансферът на аржентинеца на „Олд Трафърд” бе осъществен след дълго отлагане, след като преди по-малко от 48 часа Уест Хем даде съгласието си да се раздели с играча.

23-годишният Тевес тренира вчера с новите си съотборници, преди да се настани в хотел „Лоури” в Манчестър. Той обаче няма да може да бъде картотекиран навреме за двубоя за „Къмюнити Шийлд” срещу Челси утре.

Поредното отлагане се налага, тъй като агентът на Тевес, Киа Жорабчиян трябва да плати два милиона паунда на Уест Хем за правата на футболиста, а това може да стане чак в понеделник, защото паричните авоари на мениджъра се намират чак в Бразилия. Часовата разлика между Рио де Жанейро и Лондон ще забавят финализирането на нещата.

Мениджърът на Манчестър Юн сър Алекс Фъргюсън не спести похвалите си за Тевес още след първото занимание на базата в „Карингтън”.

„Доволни сме, че всичко се разреши. Той тренира с нас в петък сутринта и се справи много добре, предвид дългата триседмична почивка, която получи след Копа Америка. Той работи чудесно и е много ентусиазиран. Мисля, че в сряда ще можем да го видим вече в игра,” заяви Фъргюсън.