Капитанът на Челси Джон Тери ще бъде наказан от Висшата лига заради опита му, да измъкне червения картон от ръцете на съдията Майк Дийн по време на дербито от Премиършип в неделя срещу Манчестър Юнайтед.

Реферът, който изненада дори наставника на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън, когато изгони играча на „сините” Оби Микел, е включил проявата на Тери, както и на някои от другите състезатели на Челси, в доклада си до ФА.

Най-малко четирима от момчетата на Авраам Грант наобиколиха съдията, когато той реши да изгони техния съотборник, заради грубото му влизане с двата крака срещу Патрис Евра.

Асистент мениджъра на „сините” Стив Кларк също може да отнесе глоба, след като се е конфронтирал с рефера в тунела към съблекалните на почивката.

„Daily Mail“ припомня още, че това не е първата разправия между Тери и съдия по време на мач, като дава за пример срещата от края на миналия сезон между Челси и Тотнъм, когато Джон се спречка с Греам Пол. Тогава обаче, английският национал не отнесе наказание.