За пореден път капитанът на Челси Джон Тери трябваше да опровергава слуховете, че не е основната причина за напускането на мениджъра на тима Жозе Моуриньо.

Освен това той има нелеката задача да обедини съотборниците си в сложната обстановка, която се създаде след назначаването на новия треньор.

„За всички нас заминаването на Моуриньо бе много неочаквано. Ние прекрасно разбираме, че португалецът игра голяма роля за успехите на нашия отбор, но през този сезон резултатите не бяха от най-добрите”, каза Тери в интервю за Chelsea TV.

„Аз уважавам Жозе, защото той направи много, както за тима, така и за мен лично. Затова много не нараняват статиите в медиите, че аз съм една от причините за оставката му. Нямам нищо общо с това, а и самите фенове го разбират добре”, добави капитанът на Челси.

Часове след напускането на португалския специалист, в пресата в Англия се появи информация, че една от основните причини за раздялата на треньора с Челси е точно Джон Тери, който се опитал да бойкотира своя наставник, а преломната точка настъпила по време на мача от Шампионската лига с Розенборг.