Капитанът на Челси Джон Тери пренебрегна лекарските заповеди да не докосва топка с главата си и заби два гола именно по този начин на тренировка.

Тери бе категоричен пред мениджъра Жозе Моуриньо и медицинския щаб на „сините”, че се чувства напълно готов за игра и може да се върне на терена още утре.

Шампионите гостуват на Манчестър Сити в опит за намалят преднината на Манчестър Юнайтед на шест точки.

Лекарите все още държат Тери под наблюдение, след като той бе изритан с бутонка в лицето от Абу Диаби по време на финала за Карлинг Къп миналия месец.

Медиците предупредиха Тери да бъде внимателен при завръщането си към активни занимания и да не рискува с удари с глава по време на тренировки. Но Тери иска твърде силно да завърши по-бързо рехабилитацията и да подсили защитата на Челси. Освен останалото, той се надява да изведе и английския национален отбор с капитанската лента в предстоящите евроквалификации.

Източник от клуба заяви пред „Сън”: „Останалите играчи бяха малко шокирани, когато Джон вкара тези голове, но скоро започнаха за се смеят. Джон придобива повече увереност с всеки изминал ден и смята, че е готов да играе отново.”

Тери ще обсъди въпроса с Жозе Моуриньо и лекарите на клуба преди да бъде взето окончателно решение.