Адел Таарабт пропусна да донесе важни три точки на Куинс Парк Рейнджърс при домакинството на Норич и мачът от 25-ия кръг на Висшата лига приключи при 0:0. Мароканецът изпусна дузпа в началото на второто полувреме и по този начин остави отбора си в опасната зона.

За тима на Хари Реднап дебют направиха три от новите попълнения, взети в последния ден от януарския трансферен прозорец. Рекордната покупка Кристофър Самба застана в центъра на отбраната до капитана Клинт Хил, а взетият под наем от Тотнъм Андрос Таунсенд оперираше по левия фланг на атаката. В течение на мача като смяна се появи и друг бивш играч на „шпорите“ - халфът Джърмейн Дженас.

Още от първите минути КПР опита да натисне съперника си, но изпусна две нелоши възможности за гол. Първо в 8-ата минута Таарабт нахлу към наказателното поле и стреля по диагонала от границата, но кълбото мина на метър от десния стълб. Малко по-късно мароканецът подаде чудесно към Джейми Маки, който си освободи коридор за удар, но от 5 метра, не успя да уцели вратата.

Втората част започна по същия начин, като този път Шон Райт-Филипс получи страхотно подаване от Таарабт, но и той не намери очертанията на вратата. Гостите отвърнаха с опасен удар на Уесли Хуулахан от близко разстояние, но Жулио Сезар с уникален рефлекс изби в корнер.

В 56-ата КПР стигна до най-добрата възможност в мача, когато вратарят на Норич Майк Бън повали Маки в наказателното поле. Таарабт пое отговорността да стреля от бялата точка, но Бън красив плонж към долния ляв ъгъл спаси точката за отбора си.

След края на мача Норич поне временно излезе на 13-о място с 28 точки, докато КПР е твърдо последен със 17 в актива си.