Отборът от Нешънъл лийг Сътън Юнайтед сътвори истинска сензация в турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. Момчетата на мениджъра Пол Досуел се наложиха с 3:1 над АФК Уимбълдън в преиграването от третия кръг на най-старата клубна надпревара в света. Така Сътън се класира за следващия етап на турнира, където ще срещне някогашния гигант в Англия – Лийдс Юнайтед.

Това ще бъде втора среща между тези два съперника на този етап от турнира. Първият е през 1970 година, когато Лийдс печели безкомпромисно с 6:0.

След скучно нулево равенство в първия мач между Сътън и Уимбълдън, днес двата тима предложиха много повече футболни емоции.

Мачът на стадион „Кингсмийдоу“ започна във вихрено темпо, а резултатът бе открит още в 10-ата минута. Домакините от Уимбълдън успяха да поведат в самото начало на срещата и да наклонят сериозно везните в своя полза. Том Елиът се разписа с глава след центриране на Дийн Парет.

Само пет минути след откриването на резултата обаче, защитникът на домакините Пол Робинсън си изкара нелеп червен картон и остави своите с човек по-малко на терена.

Численото превъзходство за Сътън оказа своето влияние, като гостите започнаха да атакуват по-масирано и опасно. Въпреки това до почивката резултатът остана непроменен.

През втората част тимът Сътън продължи да бъде по-активният на терена и съвсем заслужено стигна до крайния успех в двубоя.

Рори Дийкън изравни с точен изстрел в 75-ата минута, а попадението му се оказа повратен момент в сблъсъка. В заключителния четвърт част на срещата футболистите на Сътън направиха всичко възможно да стигнат до заветния втори гол. Той дойде в първата минута от даденото продължение и бе дело на Максим Биаму.

Тотално съкрушени от второто попадение в мача, домакините от Уимбълдън допуснаха и трети гол във вратата си, който предреши крайния победител. В негов автор се превърна Дан Фичът.

В същото време Бърнли отстрани Саутхемптън след чиста победа с 2:0, а попаденията вкараха Сам Воукс и Андре Грей. В четвъртия кръг Бърнли ще срещне отбора на Бристъл Сити, който отстрани Флийтууд Таун с 1:0.

Напред в турнира продължават още Кристъл Палас и Линкълн след победи съответно над Болтън и Ипсуич Таун.