Ясен е съставът, с който Англия ще играе в мача срещу България на Уембли от 22:00 часа. В тима на Фабио Капело впечатление прави централната двойка защитници - Майкъл Доусън и Фил Ягиелка, които общо имат само 5 мача с екипа на националния отбор.

На вратата ще бъде показващият отлична форма от началото на сезона в Манчестър Сити Джо Харт, който на Мондиал 2010 беше едва трети избор на селекционера Фабио Капело.

В отсъствието на титулярните си централни бранители Джон Тери и Рио Фърдинанд италианският специалист залага на - Майкъл Доусън, който е със само една среща за Англия и имащият „цели” четири мача Фил Ягиелка.

 

По фланговете на защитата нещата в състава на трите лъва стоят значително по-добре и там ще играят неизменните Глен Джонсън отдясно и току що развелият се Ашли Коул отляво.

При липсата на контузения Франк Лампард в халфовата линия ще действат капитанът за този мач Стивън Джерард, Гарет Бари, Джеймс Милнър и имащият по-офанзивни функции Тио Уолкът.

Атаката ще бъде водена от Уейн Рууни, въпреки че той не е вкарвал гол за националния отбор от цели 12 месеца. Партньор на Рууни в нападение ще бъде Джърмейн Дефоу, който бе последният човек, за който Фабио Капело заяви преди мача, че се колебае.

Съставът на Англия срещу България: Джо Харт, Глен Джонсън, Фил Ягиелка, Майкъл Доусън, Ашли Коул, Стивън Джерард, Гарет Бари, Джеймс Милнър, Тио Уолкът, Джърмейн Дефоу и Уейн Рууни.