Рекордьорът по отбелязани голове за Англия Боби Чарлтън е убеден, че Майкъл Оуен ще подобри рекорда му и му желае успех в това начинание.

 

Легендата на Манчестър Юнайтед има отбелязани 49 попадения в 106 мача с фланелката с Трите лъва в периода 1958-1970 година, а единственият, който успя да застраши постижението му бе Гари Линекер, който се разписа 48 пъти за Англия преди края на кариерата му през 1992 година.

 

Оуен отбеляза своя 40-и гол с националния екип срещу Русия през миналия месец, но е едва 27-годишен и изглежда, че е единствено въпрос на време да бие рекорда.

 

„Това ми се върти в главата, но не е най-важното, на преден план е класирането за финалите на Евро 2008 през следващото лято”, каза сър Боби.

 

„Точно сега е сигурно, че Майкъл ще победи рекорда ми, след толкова време, колкото той не получи контузии и това ме радва изключително много, защото той е велик играч.”

 

„Той е доказан голмайстор и съм сигурен, че ще отбележи повече голове за Англия от мен и несъмнено не ме яд за това, тъй като той е превъзходен нападател”, добави Боби Чарлтън.