Никой не е достатъчно добър, за да замести сър Алекс Фъргюсън като мениджър на Манчестър Юнайтед, смята легендата на "червените дяволи" сър Боби Чарлтън.

Жозе Моуриньо е спряган доста често като най-вероятния наследник на шотландеца на "Олд Трафорд", но Чарлтън смята, че дори и той не е достатъчно добър за поста. 69-годишният Фъргюсън е най-успешният мениджър на Острова, тъй като спечели куп трофеи по време на 24-годишния си престой начело на Юнайтед.

Сър Боби Чарлтън заяви за "Дейли Стар": "Рекордът от 19 титли на Англия се дължи само и единствено на Алекс Фъргюсън. Това нямаше да бъде възможно без него начело на тима, това е сигурно".

Бившият играч продължи: "Той е символ на всичко, което е добро за Манчестър Юнайтед. Той познава играта в най-малките детайли. Причината нещата да вървят при нас е, че Алекс контролира всичко, не само щаба и първия тим, но всичко в клуба. Като резултат, всички действат в унисон".

Сър Боби Чарлтън завърши с думите: "Няма смисъл да предлагам, който и да е за мениджър на Манчестър Юнайтед, тъй като не виждам нито един човек, който да може да го замени. Надявам се Алекс да бъде още много години начело на отбора. Още от първия му мач начело на тима, ние разбрахме, че имаме отличен мениджър и той показа това във времето".