Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън започна психоатаките срещу Ливърпул преди дербито между двата тима в неделя.

Фъргюсън нападна Футболната асоциация на Англия и нейния дисциплинарен правилник, а повод за изказванията му беше решението на централата да не накаже капитана на мърсисайдци Стивън Джерард след инцидента в двубоя на Ливърпул срещу Портсмут. Тогава капитанът на „червените” удари без топка Майкъл Браун, а главният арбитър отсъди нарушение без да покаже картон на футболиста.

След гледане на видеозаписите, от ФА обявиха, че Джерард няма да бъде наказван. Това бе вторият път, в който английският национал се отървава от санкция. В мача срещу Уигън, Джерард показа обидни знаци към съдията Андре Маринър, но отново бе пожален от Дисциплинарната комисия на Футболната асоциация.

Преди по-малко от месец бранителят на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд бе санкциониран с 4 мача след гледане на видеозаписи.

„Разбира се, че не очаквах да се случи нещо със Стивън Джерард. Дисциплинарната комисия просто не функционира. Нямам идея какво правят всъщност”, изригна Фърги.

Супердербито на английския футбол е в неделя от 15:30 часа на стадион „Олд Трафорд”.