Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън подкрепи своя колега от Ливърпул Рафаел Бенитес, след като испанецът се оплака от програмата във Висшата лига.

Бенитес твърди, че неговият отбор е поставян в много тежка ситуация, заради ранния час на мача на „червените” с Портсмут в събота, веднага след паузата за международните мачове.

Червените дяволи” също гостуват в предстоящия кръг срещу Евертън.

„Много ще ни е трудно, разбира се, това няма да ни е за първи, нито за последен път през този сезон. Знам, че Бенитес се оплаква от графика и е много прав, тъй като програмата наистина не е справедлива, спрямо някои от клубовете”, започна сър Алекс.

Рафа направи някои доста интересни изказвания, аз проверих, какво е било положението за моя отбор в последните пет години и мога да кажа, че имаме най-много обедни срещи от всички състави в Англия. Не знам, как да се оплачем от това нещо, а и не съм сигурен, доколко някой би обърнал внимание на нашите жалби. Според мен, това е въпрос, който трябва получи по-сериозен отзвук”, продължи наставникът от „Олд Трафорд”.

„Да вземем например една среща от миналогодишната кампания – Челси имаше мач с Тотнъм в неделя, а после във вторник, трябваше да играе в Шампионската лига. При това положение, от Премиършип преместиха срещата на Челси в събота. По този начин дадоха на „сините” три дни за подготовка, но пък така оставиха само ден и половина на „шпорите” да се възстановят от тяхното участие в турнира за Купата на УЕФА”, припомни шотландецът.

„Тогава, от Федерацията казаха, че трябва да са справедливи към отборите, които участват в Шампионската лига, но всъщност тяхната работа е да подхождат еднакво към всички клубове от Висшата лига. Ние имахме обеден мач с Манчестър Сити, след като бяхме играли на полуфинал в Шампионската лига и помолихме да ни преместят среща за по-късно. Беше ни обяснено обаче, че това няма да е честно спрямо Сити, които не били играли цялата седмица. Според мен Рафа има много голямо право да се сърди”, завърши сър Алекс Фъргюсън.