Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призова своите играчи да се отърсят от неприятните спомени за загубата от Манчестър Сити миналата седмица в градското дерби от поредния кръг във Висшата лига и да се концентрират върху срещата от петия кръг на турнира за ФА Къп срещу Арсенал.

Шотландският специалист вярва, че неговите момчета са били завладени от честването на 50-годишнината от Мюнхенската трагедия, като според Фърги това е била една от основните причини за слабата игра на „червените дяволи” срещу Мартин Петров компания.

„Имам чувството, че емоциите прекалено много се отразиха на играчите ми. Минутата мълчание бе изключително емоционален момент – дори аз бях завладян от тази атмосфера. Без съмнение миналата седмица бе едно от най-лошите представяния на Манчестър Юнайтед, никой не бе очаквал такава игра. Но вече да оставим това зад гърба ни. Това, което се случи през 1958 година е било тест пред целия отбор, сега, и ние имаме тест”, заяви сър Алекс.

От друга страна Юнайтед се изправя срещу Лион, а Арсенал ще играе с Милан в мачовете на двата тима от Шампионската лига, което най-вероятно ще наложи и промени в съставите на двата английски гранда за предстоящата среща от ФА Къп.

„Мисля, че и двамата с Венгер, ще предприемем дадени промени, но все пак очаквам да се получи голям мач. Всички, които ще са на терена, ще се раздадат на 100 процента. Така че затегнете колани. Почти през целия ми период на „Олд ТрафордАрсенал и Манчестър Юнайтед се борят за трофеите в Англия”, добави Фъргюсън.