Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри какво е необходимо, за да успее един млад треньор.

Това се случи по време дискусия с него и Хари Реднап на вечеря на т.н. Клуб 1000 на мениджърите във Висшата лига, където попадат наставници с 1000 и повече срещи в Премиършип. Освен на тях, това постижение се е отдавало на светила като сър Мат Бъзби, сър Боби Робсън и Брайън Клъф.

„Мисля, че най-добрият шанс за млад мениджър е да има президент, който е отговорен и разбира неговата работа, трудностите и сложността на работата днес”, каза Фъргюсън.

„Когато Хари и аз започвахме, агентите не бяха такива като днешните. Медиите не бяха такива, каквито са днес. Нямаше я подсичащата колената реакция от президента, когато започвахме мача”, припомня сър Алекс.

Ето какво посъветва младите наставници Хари Реднап: „Трябва да обичат работата си. Хората питат „кога мислиш да се откажеш?”, но усещането, което имаш в събота, когато спечелиш, е нещо, което никой не може да обясни.”

„Понякога, когато имаш слаби резултати, сякаш ще дойде краят на света. Младите момчета обаче трябва да бъдат себе си. Не се опитвайте да бъдете някой, който не сте”, каза мениджърът на Тотнъм.