Мениджърът на Манчестър Юн Сър Алекс Фъргюсън заяви, че според него Дейвид Бекъм се е променил след сватбата си с Виктория и оттам са започнали проблемите му. „Той нямаше никакви проблеми преди сватбата. Тренираше извънредно, дори нощем в академията, беше фантастичен младеж,” заяви Фърги пред неделния „Индипендънт”. „Да се женен за популярно лице от развлекателния бизнес обаче е трудно – от този момент животът му се промени. Той е световна знаменитост, футболът е само част от неговата популярност. Основното е неговата личност,” каза босът.

Той разкри още интересни детайли, останали скрити за широката публика до този момент. Като например това, че Уейн Рууни е искал да се сдобри с Кристиано Роналдо още преди финала на Световното първенство през 2006 година. Двамата млади играчи на Манчестър Юнайтед имаха конфликт по време на мача между Англия и Португалия, но Рууни бързо го забрави. „Уейн ми звънна в деня на финала и каза, че има страхотна идея,” призна Фъргюсън. „Предложи да направи телевизионно интервю с Роналдо, в което да покажат, че помежду им няма конфликт. Аз обаче сметнах, че ще изглежда много нагласено и му казах, че не може да го направи. Вместо това аз и Дейвид Гил отидохме до Португалия, за да се видим с Роналдо. Казахме му, че вече сме имали подобно изживяване с Дейвид Бекъм (след Световното във Франция`98). Той бе засегнат, но не го беше страх да се върне. Обещахме допълнителна охрана на къщата му. Той каза, че ще се опита и ето, че се получи. Нямаше никакви тревоги.”

Сър Алекс Фъргюсън не пропусна и за пореден път да нападне ББС, медия, към която често проявява неприязън.

„Мисля, че ББС е от онези компании, които никога не се извиняват, дори да са сгрешили,” заяви той. „Те са невероятно арогантни. Написаха статия за моя син, която няма нищо общо с истината. Пълни измислици, съшити с бели конци. А на всичко отгоре продължават, атаката бе невероятна. Но те са толкова голяма организация и затова си позволяват да не се извиняват. Не се интересуват дали ще ги съдиш, защото си имат огромни застраховки. Продължават необезпокоявани да говорят измислици,” завърши ядосано Фъргюсън.