Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана много доволен след успеха над Оцелул снощи и призна, че се радва от първото място, което заемат „червените дяволи” в своята група в Шампионската лига.

Юнайтед победи с 2:0 румънския шампион на „Олд Трафорд” и след 1:1 между Бенфика и Базел в другия мач англичаните заеха първото място с 8 точки.

„Вече всичко зависи от нас. Ако победим Бенфика, ще спечелим групата. Всичко е толкова просто. Хубаво е, че ще сме домакини в този двубой. Манчестър Юнайтед и Бенфика… Историята между тези два клуба е фантастична, да се надяваме, че ще се получи страхотна вечер”, каза сър Алекс.

„Победата над Оцелул беше много важна. Нашият опонент беше агресивен, защитаваше се много добре, пресираше навсякъде по терена. Показа доста енергия и направи мача ни труден”, добави Фъргюсън.

Мениджърът на Юнайтед говори и за ролята на Уейн Рууни като халф: „Той има страхотен усет за футболистите около себе си на терена. Пасовете му бяха много, много добри. Справи се отлично. Трудно е да се каже, къде ще играе Уейн в следващия мач в Шампионската лига, но нямам проблем да го пускам в средата на терена.”

„Това е временно, все пак. Трябваше да организираме халфовата линия срещу Оцелул, тъй като имахме доста контузени. Майкъл Карик е с травма, Том Клевърли също. Редуваме мачовете на Дарън Флетчър. Можех да пусна Парк, но той ще играе важна роля за нас срещу Съндърланд в събота”, сподели още сър Алекс Фъргюсън.