Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отговори на появилите се нападки в последно време в Англия, че първенството е скучно заради монопола на четирите големи гранда.

За първи път в историята на надпреварата първите два отбора влизат в последния кръг с равен брой точки.

Мениджърът на Нюкасъл Кевин Кийгън заяви, че има голяма опасност Премиършип да се превърне в едно от най-скучните първенства, заради доминацията на т. нар. „четири големи”.

Фърги обаче бе на съвсем противоположния полюс днес: „От доста време насам чувам доста хора да казват, че Висшата лига е най-силното първенство в Европа, ако не и в света.”

„Настоящата кампания единствено потвърждава това. Изпълнена е с драма, много близки резултати, вълнения, скорост – да не говорим, че всичко ще се реши в самия й край”, добави той.

„Досега единствено видяхме, че да спечелим титлата отново съвсем не е лесна задача. Ще съм изключително щастлив, ако ние и Челси успеем да си спечелим последните мачове, тъй като головата ни разлика е много по-добра от тази на „сините”, продължи шотландският спец.

„Невъзможно е Висшата лига да стане по-интересна от това. Именно за това и над 200 страни закупуват правата да излъчат големите сблъсъци в първенството ни. Бях информиран, че мачът ни с Арсенал е бил предаван по 230 телевизии. Честно да си призная, не знаех, че има толкова много страни в света”, добави сър Алекс.

„Очевидно, начинът, по който се хвърляме във всеки мач, прави играта тук толкова интересна. Силната конкуренция, също е голям фактор. Някои казват, че с многото си пари, големите клубове притискат по-малките и те не са в състояние да им се противопоставят. Но аз не виждам това да се случва, според мен коланът около големите четири се затяга”, каза още той.

„Разбира се, в крайна сметка, титлата ще се реши между нас и Челси. Но Арсенал беше на косъм от върха, Ливърпул пък винаги е бил заплаха. В даден момент имаше други клубове, които бяха близо до 4-то място. Евертън и Астън Вила скъсиха разликата с грандовете изключително много”, коментира още мениджърът на Манчестър Юнайтед.