Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заклейми градските съперници от Сити като „глупаци”, часове преди дербито между двата тима.

Критиката на шотландския спец е свързана с плаката, който издигнаха „гражданите” след трансфера на Карлос Тевес. Аржентинецът напусна „червените дяволи”, а от Сити вдигнаха постер „Добре дошъл в Манчестър.”

Според сър Алекс, „небесносините” трябва да сложат край на 34-годишната суша откъм трофеи, преди да вдигат толкова шум около себе си.

„По онова време мислех, че този плакат е изключително глупав. Може би и в Сити вече мислят така”, коментира Фърги, цитиран от „Sun”.

„Може би е имало смисъл за част от привържениците на Сити. Други съм сигурен, че са се чувствали неудобно. Не мисля, че има човек, който да се гордее с подобен постер. Не знам как са мислили точно, че този плакат ще им вдигне акциите срещу нас”, добави мениджърът на Юнайтед.

В същото време, сър Алекс призна, че няма търпение отново да кръстоса шпаги с градския съперник, след миналогодишните епични битки.

„Тези мачове са фантастични. Въвлечен си в двубой изпълнен с емоции и пълни трибуни. Това дерби не беше такова преди 10-15 години. Сити в момента е много по-солиден тим”, завърши Фъргюсън.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.