Манчестър Юнайтед ще привлече най-много един нов футболист и в същото време не планира големи промени в досегашния си състав, обяви на пресконференция мениджърът на клуба сър Алекс Фъргюсън.

"Ще имаме най-много един нов футболист, каза Фъргюсън. Както е известно, до момента Юнайтед си осигури услугите на двама нови играчи - Хавиер Ернандес от мексиканския Чивас (Гуадалахара) и Крис Смолинг от Фулъм.

"В днешни дни е много, много трудно да си осигуриш услугите на качествени футболисти. Освен това структурата на нашия състав е изключително добра, с оглед на възрастта на тима като цяло, имаме достатъчно добри млади играчи. Понякога трябва просто да ги оставиш да се развиват", допълни шотландецът.

Според таблоидите цел на сър Алекс е атакуващият полузащитник Анхел ди Мария. Аржентинецът в момента играе за Бенфика, а португалските шампиони едва ли биха се разделили с него след спечеленото участие в Шампионската лига.

Фъргюсън коментира и шансовете на Англия да спечели Световното първенство по футбол. Според него, това е напълно вероятно да се случи, но английският треньорски щаб най-напред трябва да възстанови футболистите.

"Играчите на Англия са много качествени и в отлична възраст, но трябва да си починат и възстановят след дългия сезон. За тях ще бъде трудно да влязат направо на скорост на Световното първенство. Защото там всеки мач трябва да го играеш така, както се играе финал. Ние в Манчестър Юнайтед знаем как става, защото за нас всеки мач е като финал за голяма купа”, каза още сър Алекс.