Сър Алекс Фъргюсън заяви, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на Футболната асоциация да намери най-подходящия човек за селекционер на английския национален отбор.

Наставникът на Манчестър Юнайтед е един от 10-те експерти, с които ще се консултира изпълнителният директор на ФА Брайън Баруик преди да бъде назначен заместникът на Стив МакЛарън.

Шотландецът е решен да помогне за избора на най-подходящия специалист за работата, въпреки че е изключителен националист.

„Очевидно е, че ще се опитам да помогна в тази ситуация. Много хора искат да направят това, тъй като е важно да се намери подходящият човек, който да поведе тима в правилната посока”, каза Фърги.

„Не е лесно да се назначи национален селекционер. Процесът по избора му също е труден. Все още никой не е разговарял с мен и не знам, дали някой въобще ще го направи. Разбира се, не виждам нищо лошо в това от асоциацията да се допитват до футболните хора за съвети”, продължи сър Алекс.

„Ако Жозе поиска поста, със сигурност неговата кандидатура ще бъде разгледана. От друга страна, ако Венгер каже, че се интересува от работата, и на него ще му бъде обърнато внимание. Това се отнася и за мен. Първо става въпрос за това, кой иска да се наеме и след това трябва да се прецени, кой има потенциала да се справи с работата”, коментира още наставникът на „червените дяволи”.