Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че Кристиано Роналдо заслужава да вземе Златната топка утре.

Португалската звезда на „червените дяволи” попадна сред тримата финалисти, борещи се за престижното отличие. Фаворит според футболната общественост обаче е Кака от Милан. Третият футболист е Дидие Дрогба.

Роналдо трябва да получи истински шанс да спечели Златната топка. Това би било страхотно за момчето”, каза Фърги.

„Определено е един от най-добрите състезатели в света – по тази тема няма две менения. Оказва голямо влияние върху нашата игра, както като градивен състезател, така и като голмайстор”, коментира треньорът на английските шампиони.

Роналдо подобри цялото си представяне на две нива – ориентира се изключително добре в ситуациите и взема наистина правилни решения – като по-млад това бе проблем пред него. Разбира се качествата му на реализатор също се подобриха”, продължава сър Алекс.

„Има в головия си актив двуцифрен резултат за нас от началото на сезона, а едва настъпи декември – това може да говори само хубаво за оставащата част от кампанията. Постиженията му за Португалия също са невероятни – вкарва по един гол на всеки два мача, което е изключително за 22-годишен състезател”, каза още Фъргюсън.