Агентът на Рафаел Да Силва призна, че бразилският десен бек е получил предложение за нов договор с Юнайтед, докато неговият брат-близнак най-вероятно ще бъде преотстъпен на Куинс Парк Рейнджърс.

Двамата играчи се присъединиха към „червените дяволи“ през 2008 г. от Флуминезе и оттогава вървят по съвсем различни пътеки. Рафаел вече записа 45 двубоя с екипа на Юнайтед и ще бъде възнаграден с нов договор за развитието си, който ще го остави на „Олд Трафорд“ до 2016 г.

„Рафаел е много щастлив да остане в Манчестър Юнайтед, който е сред гигантите във футбола и винаги играе в най-големите турнири в Европа“, каза мениджърът на играча Касиано Перейра. „Юнайтед бе клубът, който отвори за него вратата към Европа. Тук той е обичан, уважаван и се радва на престижа, с който се ползва клубът. Всички сме много щастливи, че той ще поднови договора си.“

Фабио, от друга страна, успя да запише едва 8 мача под ръководството на сър Алекс Фъргюсън и изглежда, че ще бъде даден под наем в КПР, за да натрупа повече опит. „Фабио е обещаващ играч и има нужда да играе. Заради това сър Алекс предложи, че ще бъде най-добре, ако бъде преотстъпен някъде, където да играе редовно. Към момента трансферът в КПР е най-доброто решение за него. Имаше оферти от Германия и Португалия, но той предпочита да остане тук, за да има постоянен контакт с английския футбол, за да няма проблеми с адаптирането, когато настъпи моментът да се върне в Юнайтед“, обясни Перейра.