В блестящата си 35-годишна кариера на мениджър, Сър Алекс Фъргюсън е спечелил 46 трофея, включително 11 титли в Англия, 5 пъти ФА Къп, четири Купи на Лигата, два триумфа в Шампионската лига и по една Купа на УЕФА и КНК.

Въпреки това обаче, шотландецът признава, че мисията му начело на Манчестър Юнайтед не е завършила и той все още завижда на клубове като Реал Мадрид, Милан, Ливърпул и Байерн Мюнхен за успехите им в Европа.

В последните пет години, Юнайтед на четири пъти стига до полуфиналите в Шампионската лига, но това явно не е достатъчно за Сър Алекс.

„Очакванията за клуба в Шампионската лига са винаги много високи. И въпреки че се справяме добре в последните няколко години, все още не сме там, където трябва да бъдем”.

„Гледам другите велики европейски отбори като Реал Мадрид, Милан, Ливърпул, Байерн Мюнхен и Аякс и им завиждам. Все още изпитвам ревност от това, което са постигнали. Играчите ми в момента имат добър опит какво трябва да се прави в Европа. Но трябва да прогресираме бързо сега, ако искаме да стигнем нивото на тези други клубове”, сподели шотландецът.