Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън няма търпение неговият тим да се изправи срещу Ливърпул в неделя, като сподели, че предстоящото дерби няма равно в историята на английския футбол.

„Мачът ни с „червените” е нещо съвсем самостоятелно и обособено, различава се от всяка една друга среща. Мисля, че е справедливо да кажа, че гледаме един на друг като основните си съперници за първото място във Висшата лига”, каза наставникът на английските шампиони.

Въпреки изненадващата загуба на Ливърпул от Рединг миналата седмица, победата на „червените” над Марсилия в Шампионската лига и класирането им за директните елиминации, ще повдигнат духа на момчетата на Рафаел Бенитес. Сър Алекс обаче сподели, че неговите състезатели не биха подценили дербито в неделя, дори и Ливърпул да бе претърпял крах в Европа.

„Има два гледни точки по този въпрос. Лошо е „червените” да се изправят срещу теб като ранено животно, тъй като то е изключително опасно”, сподели Фърги.

Ливърпул има шансове за титлата в Англия, както Арсенал, Челси и нас. Предстоящата ни среща в неделя, ще е много важна за Джерард и компания – ако успят да ни победят, ще останат само на три точки от нас, което не е никаква разлика в Премиършип вече. Както се вижда, първенството стана доста конкурентно. Арсенал ни водеше с шест точки пред две седмици, сега е само една’, коментира още треньорът на Юнайтед.

„Ако беше март или април месец, с мача между Арсенал и Челси, този уикенд можеше да бъде решаващ за титлата в Англия, но все още е много рано. Може би два равни този уикенд изглеждат най-вероятния изход от двете предстоящи дербита. Искрено се надявам, че поне на „Емирейтс” ще се получи хикс. Винаги когато играят преките ти съперници, се надяваш те да загубят точки”, завърши той.