Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази желанието си да задържи Луиш Нани в отбора, макар и с уточнението, че не може да му гарантира титулярно място.

Преди време шотландецът каза същото и по адрес на Димитър Бербатов, но в крайна сметка българинът не пожела да се примири с подобна роля и пое към Фулъм.

Въпреки че Нани се представи на ниво срещу Рединг за ФА Къп в понеделник, ситуацията при него е малко по-сложна, като датира от края на миналия сезон, когато 26-годишният португалец не успя да се разбере с ръководството за подновяването на договора си. Освен това ако остане на „Олд Трафорд“ и през следващия сезон – последен според настоящия му контракт, той ще трябва да се справя и с конкуренцията на Уилфрид Заха.

Фъргюсън обаче не бърза да започне нови преговори за преподписване въпреки сериозния интерес на Зенит Санкт Петербург. „Определено предпочитам да го задържа. Той е един от най-добрите играчи за победни голове и като казвам това, имам предвид в цяла Европа“, заяви 71-годишният специалист. „Той е вкарал най-удивителните попадения. Момчето има талант да печели мачовете.“

„В течение на сезона го пратихме в Португалия за лечение на контузия в бедрото, която го извади от сметките за повече от 6 седмици. До този момент той никога не бе имал сериозна контузия. Сега е готов, здрав е и тренира добре. Нани попада в плановете ни и това ми създава главоболия, защото Антонио Валенсия е фантастичен играч, а имаме още Ашли Йънг и Райън Гигс.“

„От няколко седмици разговаряме с агента му, но сега всичко зависи от Нани. Бих искал да го задържа до края на договора му, докато той желае да бъде титуляр. Ако продължи да играе по този начин, може и да му го гарантирам“, завърши Фъргюсън.