Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви след победата с 1:0 в градското дерби, че ще играе голф по време на утрешното гостуване на конкурентите от Челси на Арсенал. Сър Алекс очаква играта му на голф да бъде прекъсната от честитка за деветата му титла с Юнайтед.

 

„Червените дяволи” води в класирането на Висшата лига с осем точки преднина пред втория Челси и ако „сините” не спечелят утрешния си мач срещу „топчиите” Манчестър предсрочно ще стане шампион.

 

„Няма да гледам мача им по телевизията” – обяви Фъргюсън - „Щях да ходя гледам Жерард Пике, но изникна проблем с полетите, така че вместо това ще поиграя голф.”

 

Пике е собственост на манчестърци, но през този сезон е преотстъпен на испанския Сарагоса. Той е юноша на Барселона и дойде на Олд Трафърд през 2004 година, но има едва три изиграни мача с екипа на „червените дяволи”. Договорът на испанеца с Юнайтед е до 2009 година.

 

Ако Челси спечели срещу Арсенал все ще запази шансовете си да стане шампион. Отборът на Жозе Моуриньо ще посрещне Юнайтед на Стамфорд Бридж в сряда в отложен мач от Висшата лига.

 

„Надявам се утре Арсенал да стигне до резултат, който ние искаме, но ако трябва да гостуваме на Челси с сряда за да вземем нещо, ние ще се подготвим добре за мача” – каза още сър Алекс.