Алекс Чембърлейн дори не е бил роден, когато Сър Алекс Фъргюсън е спечелил своя първи трофей от ФА Къп като мениджър. Но младият играч на Саутхемптън, чиято цена към момента е около 10 милиона паунда, ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед тази вечер. 17-годишният полузащитник е сина на бившето английско крило Марк Чембърлейн.

Според слуховете играчът е в полезрението от доста време на скаутите на „червените дяволи”. От своя страна Алекс Фъргюсън похвали младока преди срещата от четвъртия кръг на ФА Къп: „Алекс е млад. Той очаква с нетърпение да играе срещу най-големите отбори в света.”

Младият талант се надява след появата му телевизията в мача срещу Манчестър Юнайтед да бъде забелязан, разбира се, ако успее да покаже пълните си възможности.

„Това ще е най-големият мач в кариерата му досега, но не смятам да му давам съвети, просто ще му кажа, да не се разочарова от себе си”, добави още Фъргюсън.

Освен от Юнайтед, младият полузащитник е желан още от Манчестър Сити и Ливърпул, въпреки че Арсенал към момента изглежда най-възможната му дестинация.