Манчестър Юнайтед потвърди, че клубът е подписал с Ник Пауъл от Крю Алекзандра срещу неназована сума.

18-годишният футболист е сключил контракт за 4 години с „червените дяволи“. Той привлече вниманието на грандовете от Висшата лига след като вкара 14 гола в 38 срещи в Лига 2, което е четвъртото ниво в английския футбол. Днес играчът е преминал успешно медицинските прегледи, а сър Алекс Фъргюсън не скри задоволството си от първия летен трансфер на клуба.

„Ние следихме Ник в продължение на месеци. Той е изключителен талант и е обучен добре в школата на Крю Алекзандра“, каза мениджърът на Юнайтед. „Много съм доволен, че избра да дойде в Юнайтед. Той има какво да предложи и очаквам с нетърпение да работим заедно.“

„Това е сбъдната мечта за мен. Прекарах страхотно в Крю и бих искал да им благодаря, че ми помогнаха да се развия като играч през изминалите 13 години“, каза пък самият Пауъл, който е национал на страната си до 18 години.

„Изключително щастлив съм, че мога да продължа развитието си при сър Алекс Фъргюсън и страхотните футболисти на отбора. Мисълта, че ще играя във Висшата лига през идния сезон, е просто невероятна. Нямам търпение сезонът да започне“, добави Пауъл.