Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън подкрепи решението на своя полузащитник Дарън Флетчър да се оперира заради хроничен проблем с червата.

По този начин универсалният халф отпадна от състава на „червените дяволи“ до края на кампанията, а също и за мача на Шотландия срещу Уелс на 22 март и гостуванията на Сърбия и Хърватия по-късно през сезона.

„Това бе нещо, за което смятахме, че все някога ще се случи и ще подобри състоянието му“, обясни 71-годишният специалист. „Флетчър опита всичко, за да преодолее проблема, но през последните няколко седмици той се задълбочи.“

„Това е удар за момчето, но тази операция, да се надяваме, ще му позволи сам да прецени кога ще завърши кариерата му и най-вече ще подобри здравето му. Ще му трябва доста време, за да се възстанови, но очакваме да бъде на линия през юли“, каза Фъргюсън.

„Никога не сме имали проблеми с поведението му. Той е страхотен характер и чудесно момче. То винаги дава всичко от себе си, не се съмнявайте. Но през последните 3 или 4 години не беше същият играч“, завърши сър Алекс.