Легендарният наставник на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че Пол Погба си е тръгнал от клуба преди 3 години не заради него, а заради влиянието на своя агент Мино Райола.

22-годишният полузащитник остави договора си с „червените дяволи“ да изтече през лятото на 2012 въпреки неколкократните опити на ръководството да го обнови. Като причина за решението си младокът тогава изтъкна това, че не е получил достатъчно игрови минути от Фъргюсън, който по-рано му обещал, че ще разчита на него.

„Има един или двама футболни агенти, които аз просто не харесвам. А Мино Райола, агентът на Пол Погба, е един от тях“, написа бележитият шотландец в новата си книга.

„Нямах му доверие още от първата ни среща. Той стана агент на Златан Ибрахимович, докато последният още играеше за Аякс. Накрая той се обвърза и с Пол Погба, който по онова време беше на 18 години.“

„С него имахме договор за 3 сезона плюс опция за удължаване с още 12 месеца, който нямахме търпени да упражним. Райола обаче се появи отнякъде и първата ни среща бе пълно фиаско. Ние двамата сме като олио и вода. От този момент нататък бяхме „сготвени“, тъй като Райола се интегрира в семейството на Погба и го отведе в Ювентус“, добави сър Алекс.